"Een slim persoon lost een probleem op. Een wijs persoon voorkomt het."

- Albert Einstein -

Wat is Prediation®?

Prediation® is binnen de mediation een aparte discipline. Bij Prediation® draait het om vooruitkijken en vooruitdenken. Met Prediation® besteed je aan het begin van elke samenwerking tijd en aandacht aan verwachtingen, belangen, ambities, duidelijke rolverdelingen etc. Zo leg je een stevig fundament voor een optimale samenwerking. Dit is de basis voor het optimaliseren van de samenwerkingsrelatie om met elkaar elke ambitie waar te maken!

Wanneer is Prediation® interessant?

Prediation® is op veel vlakken interessant. Op heel wat terreinen valt flinke winst te behalen als vroegtijdig wordt ingezet op het voorkomen van ellende door aan de voorkant goede afspraken te maken. Daardoor voorkom je conflicten, zorg je voor rust in de organisatie en bespaar je kosten op langere termijn. Ik richt mij hoofdzakelijk op verander- of verbetertrajecten in organisaties.

Prediation® bij verander- en verbetertrajecten in organisaties

Projecten, verbeterprogramma’s, organisatie- of teamdoelen realiseren… initiatieven genoeg! Aan al deze initiatieven liggen mooie plannen ten grondslag met veel aandacht voor de organisatorische aspecten en weinig of, nog erger, geen aandacht voor de samenwerking. En toch zorgen juist interpretatieverschillen, schurende visies en uiteenlopende verwachtingen vaak voor onnodig veel verspilling van energie, tijd en geld.

Het kan makkelijker, goedkoper en leuker! Dat klinkt niet als een overbodige luxe, toch? En daarin kan ik als gecertificeerd Prediation®-expert een belangrijke rol spelen.

Mijn rol als Prediation® expert

Aan de hand van een helder proces help ik bij het versterken van de basis van de samenwerking waarbij de relatie centraal staat. Mijn ervaring als mediator én mijn jarenlange ervaring met het begeleiden van MT’s, teams en verandertrajecten helpt daarbij. Als Prediation® expert begeleidt de gesprekken en zorg ik ervoor dat de afspraken worden vastgelegd en geborgd. Om als Prediation® expert te kunnen werken, is een erkende opleiding tot mediator verplicht. Daarnaast heb ik de vakopleiding tot Prediation® expert gevolgd en ben ik als gecertificeerd Prediation® expert geregistreerd in het Voorkans register.

Behoefte aan een stevig fundament voor een duurzame samenwerking?

Neem contact op